Geschiedenis

Berend Waalderink heeft in 1892 deze huidige locatie in Hoge Hexel gekocht en begonnen met een boerenbedrijf met een aantal melkkoeien. De in 1924 geboren zoon van Berend, Gerrit Waalderink heeft in 1967 een Hollandse grupstal laten bouwen voor 38 koeien. In 1975 kwam hier een schuur bij voor de varkenshouderij. Vanaf dit moment was het een klassiek gemengd veehouderijbedrijf met koeien en varkens. De in 1958 geboren zoon van Gerrit, Jan heeft deze bedrijfsvoering doorgezet tot 1987.

In 1987 is Jan begonnen met de afbouw van de melkveehouderijtak en in hetzelfde jaar begonnen met de kleinschalige start van tuinbouwactiviteiten, waar ook de naam Green Valley werd geïntroduceerd. Sinds 1990 zijn wij begonnen met de ‘verkoop aan huis’ van de tuinbouwproducten.

In 1992 zijn we begonnen met de kweek van pompoenen en sierkalebassen op een voor Nederlandse begrippen ongekende schaal. Ruim 8 hectare pompoenen. We hebben regionale bekendheid verworven door de grootschalige pompoenenshows die wij destijds hebben georganiseerd.
De tuinbouwactiviteiten hebben zich geleidelijk doorontwikkeld en vormen, na de beëindiging van de varkenshouderijtak in 1998, de kern van de bedrijfsactiviteiten van Green Valley. De tuinbouwtak was in het begin gespecialiseerd op de teelt van eenjarig perkgoed zoals Viola (Viool) en snijbloem soorten zoals Amaranthus (Kattenstaart), ook werden er regelmatig proefballonnen opgelaten zoals de Miscanthus giganteus (Olifantengras). Veel van deze soorten werden naar de planten- en bloemenveiling in Bemmel gebracht en aan huis verkocht.

De in 1986 geboren zoon van Jan, Gerben is door een ongeval in 2003 arbeidsongeschikt geraakt. Hij heeft er toentertijd voor gekozen zijn opleiding ‘interieurbouw’ om te zetten naar Sociaal Pedagogisch Werker en zich te gaan richten op de toekomstige activiteiten op de Green Valley.

Door onder andere de gebeurtenissen in 2003 zijn in 2004 de eerste concrete ideeën ontstaan voor een zorgboerderij, waarna in 2006 de eerste cliënt op de Green Valley de dagbesteding had.
 
Medio 2010 zijn we begonnen met de verbouwing van de varkensschuur om hier 12 kamers te realiseren voor begeleid wonen. Daarnaast zijn we gelijktijdig begonnen met de Hollandse grupstal om te bouwen tot gezamenlijke ruimte compleet met keuken en washok. Dit met als doel om beide schuren te gaan verhuren aan zorginstellingen. 
 
In 2013 is dit project volledig afgerond en beide schuren worden tot op heden verhuurd aan een stichting. 
Vanaf dit punt in 2013 heeft Gerben de bedrijfsvoering met betrekking tot de zorg op zich genomen. Jan is zich meer gaan focussen op de groenteelt en de verkoop hiervan. Deze bedrijfsvoering hanteren wij heden nog steeds en zijn bezig met modernisering en verduurzaming van ons bedrijf.