Dagbesteding voor clientiele met een verstandelijke beperking

Mensen die de dagbesteding bij Green Valley genieten kunnen de bezigheden in drie werkzaamheden opsplitsen.

De werkzaamheden zijn onder te verdelen in:
- Dieren verzorgen.
- Kweken van diverse gewassen.
- Het (groen)onderhoud op het bedrijf.

Door de dag heen zal elk gebied worden behandeld zodat het werk niet eentonig wordt, anderzijds kunnen we zien welk bezigheid de cliënt ligt en daar meer de focus op leggen.


Dieren verzorgen

Het verzorgen van de dieren is een onderdeel van de dagbesteding, zo hebben wij pony’s, vogels, konijnen, geiten en cavia's. Elke dag krijgen de dieren hun voer en schoon water. Het schoonhouden van de hokken en onderhouden van de omheining van het weiland hoort hier ook bij.Kweken van pompoenen en andere gewassen

Ook een groot onderdeel van de dagbesteding is het kweken van pompoenen en kalebassen. Het uitzaaien, onkruidvrij houden water geven en oogsten zijn werkzaamheden die mede door cliënten worden gedaan.(Groen)onderhoud op het bedrijf

Al het groen en begroeiing rondom het bedrijf moet worden bijgehouden en het erf en schuren worden soms opgeruimd en netjes gemaakt. Dit hoort ook bij de werkzaamheden die de dagbesteding kan inhouden.

Ben jij ook op zoek naar ruimte voor dagbesteding voor jouw (zorg)organisatie? Neem contact met ons op, dan bekijken we samen de mogelijkheden.